A "láthatatlan" szelfikamera. A következő innováció?

Sziasztok! Eljutott hozzám a világ első kijelző alá épített szelfikamerával felszerelt okostelefonja, a ZTE Axon 20 5G. Nézzük, hogyan működik.
Mobilarena teszt: mobilarena.hu/teszt/zte_axon_...

Kövessetek minket:
- Twitch csatornám: www.twitch.tv/tech2hu
- Közösségi csoportunk: goo.gl/tAMtJp
- Facebook: goo.gl/WqeizY
- Instagram: goo.gl/Dzp2vD
- Weboldal: goo.gl/9SnNRv
- Twitter: goo.gl/zYw3gU
- Email: info@tech2.hu

Időbélyegek:
00:00 - Csak a szokásos felvezetés
00:37 - Ez a következő NAGY dolog?
01:04 - A szelfikamera helyzete
02:02 - Axon 20 specifikációk
02:18 - Hogyan működik ez az egész?
03:48 - Milyen fotókat készít?
04:15 - A technológia jelene és jövője?

GY.I.K.
- Te kecskeméti vagy? Igen :)
- Mi az a számláló a háttérben?: www.youtube.com/watch?v=GTxhl...
- Milyen gépen vágsz?: MacBook Pro 2019 16"
- Milyen kamerád van?: Sony A7 III + Tamron 28-75 f/2.8 és Sony A6300
- Hogyan készül egy Tech2 videó?: www.youtube.com/watch?v=m-yOi...

Tagek:
tech2, tech2hu, rejtett szelfikamera, kijelző alatti kamera, kijelző alatti szelfikamera, zte axon 20, zte axon 20 bemutató, zte axon 20 5g, axon 20, axon 20 bemutató, axon 20 magyar, axon 20 kamera, axon 20 szelfi, okostelefon, snapdragon 765g, zte

Megjegyzés 

 1. escsnake

  escsnake

  23 napja

  Lenne egy olyan kérdésem,h a teló kamerákat, mindegy melyiket. Ip cím, IMEI szám, vagy bármilyen azonosító alapján, program segítségével rákapcsolodjanak a teló kamerájára? Úgy, h nm veszed észre. Vagy akár a telóban kolbászoljon úgy,h nm is tudsz róla?

 2. Kristóf Ádám

  Kristóf Ádám

  25 napja

  Azkomoly...

 3. Kornél Réz

  Kornél Réz

  Hónapja

  Pop up!! 😀

 4. Istipisti76

  Istipisti76

  Hónapja

  Én addig biztosan nem cserélem le a Oneplus 7pro.t amíg lyukas kijelzők vannak, mert azok rendkívül zavarnak! Akkor inkább lenne az mint korábban hogy felső részén nincs kijelző, mint a Oneplus 5- nél is volt és még hasonló más gyártóknál. Nem vízálló?? Hát youtubeon tele van ilyen videóval hogy az, de nem is életszerű vízben használni a telót, az esőt meg kibírja, bár nem hiszem hogy sokan előveszik nyomkodni. Szóval részemről amíg lehet maradok az említett készüléknél vagy a benne található megoldásnál.

  • Istipisti76

   Istipisti76

   Hónapja

   Ja , ha lesz megfelelő minőségű rejtett kamera megoldás az érdekel :)

 5. Cantabo Lets`

  Cantabo Lets`

  Hónapja

  A legbiztonságosabbak a pop-up kamerák, akkor veszed elő amikor akarod!!! Ilyenem van és a full képernyő az remek, nem is tudnék már mást elképzelni! Vízállóság? Az mese!

 6. Bastee

  Bastee

  Hónapja

  Én imádom a pop up kamerát, csak sajnos a trend nem arra megy. Sajnos a Xiaomi/Poco is elhagyni látszik ezt a csapásvonalat szóval lehet egyszer még lyukas telefonom lesz, pedig nekem nagyon idegesítő. Nem tudom, hogy lehet megszokni, nekem a notch megszokása is jobban ment egy fokkal, bár azt sem szerettem. Évente 20x használom a front kamerát, és vagy 10x még kinyitom poénból :D Tökéletes helyen van bent a telefonban, és sosem maszatos.

 7. Slezak Attila Zoltan

  Slezak Attila Zoltan

  Hónapja

  Egy mérnök vért izzad? Az milyen? Szkeptikus vagyok, mert gyárban dolgozom, tudom milyen a munkamoráljuk. Figyelem a videóid, mert nem tudom, hogy 2022-ben milyen új mobilt vegyek.

  • SyM bioTe

   SyM bioTe

   Hónapja

   @Slezak Attila Zoltan Akkor más embereket ismerünk. Link alakok mindenhol vannak, fizikai melosok között is.

  • Slezak Attila Zoltan

   Slezak Attila Zoltan

   Hónapja

   @SyM bioTe Több gyárban is volt szerencsém a magyar mérnök mentalitással találkozni. Nyilván valamennyire értenek ahhoz amit csinálnak, de a 8 órából maximum 4 órát töltenek melóval, ha hatékonyan segíteni kéne az üzemben akkor nem elérhetőek. És ezért kapnak legalább 350 - 400 ezret. Régen, a 2000-es évek előtt biztosan több olyan mérnök volt aki sima szakmunkásból lett mérnök, de a mostaniak csak egyetemen találkoznak a szakmájukkal. Annyi program segíti a munkájukat, hogy nem kell megszakadniuk.

  • SyM bioTe

   SyM bioTe

   Hónapja

   Más dolog fizikailag és más dolog szellemileg lefáradni. Ha egy mérnök rendesen dolgozik, ugyanúgy lefárad mintha egész nap szaladgálna a gyárban.

 8. Ákos Pásztor

  Ákos Pásztor

  Hónapja

  És ez mikor jelenik meg az "Országban"?

 9. aambrozai

  aambrozai

  Hónapja

  Engem nem zavarna egy 3-4mm-es keret felül amiben szépen elférne a kamera, úgy mint régen... Visszatérhetnénk a jó öreg 16:9 képernyő arányhoz is, aztán akkor nem lenne túl hosszú/magas sem a teló. Nem tetszenek ezek a mostani 21:9 spaghetti telók, nem férnek az ember zsebébe a hosszuk miatt...

 10. Péter Muntyán

  Péter Muntyán

  Hónapja

  Képminőség katasztrófa??! 😂 What?? Ennél sokkal szarabb selfie kamerás telefonok vannak a piacon "hagyományos" technológiát alkalmazva.. Nem kicsit volt túlzó a kijelentés.. 😉

 11. Manu

  Manu

  Hónapja

  Pop-up kamera a legjobb megoldás szerintem mindenkinek , aki nem szelfizik naponta többször.. Nekem is az van, és olyan szép a kijelzőm folytonossága.. Aki meg sokat használja, annak viselnie kell a notch-ok hátrányait.

 12. Ujj Ákos

  Ujj Ákos

  Hónapja

  Szerintem nem életképes ez a dolog. Egy kameránál pont az a lényeg, hogy minél akadálymentesebben eljuthasson a fény a szenzorra, ezért invesztálnak rengeteg pénzt a minél tökéletesebb lencsékre, ezért egyre fényerősebbek. Erre kitalálják, ezt... Techdemó szinten OK, ezt is meg tudják oldani, de értelme nincs (nálam). Tré a képminőség, illetve plusz erőforrást igényel a kép "tisztítása". Én a magam részéről továbbra is a notch, lyuk, ellen vagyok. Az Asus megoldása pl. nagyon jó, hogy előre fordul a főkamera, így szuper szelfiket lehet készíteni (már aki szokott ilyet). Popup-os gépem volt a OP7Pro személyében, azzal sem volt bajom. Jelenleg egy Sony Xperia 5II-t használok és kifejezetten szeretem, hogy alul-felül van egy kicsi keret, ha elfordítom a készüléket hozzá lehet érni normálisan, nem kell attól félni, hogy belenyúlok valamibe.

  • SyM bioTe

   SyM bioTe

   Hónapja

   Van piaca, pl olyannak, aki teljes kijelzőt akar, és nem szelfizik, vagy csak félévente egyszer. Engem pl pont nem érdekel a szelfikamrák minősége, nagyon ritkán használom.

 13. nandor_98

  nandor_98

  Hónapja

  S9+ on hogy tudom elérni hogy az értesítő led mutassa mikor aktív a selfie kamera?

 14. David Berki

  David Berki

  Hónapja

  Èn a notch rá esküszöm

 15. _ nitrochios_

  _ nitrochios_

  Hónapja

  szerintem jobb lenne egy áttetszős képernyőpont a kamera fölé

 16. Alex Mile

  Alex Mile

  Hónapja

  Szerintem a teljesen elfogadtható láthatatlan, ám de teljesen jól működő kamerás telefon 1-2 év múlva fog megjelenni. De hogy játszak egy játékot, mondok egy 2022 junius 1-edikei napot, amikor az egyik telefongyártó cég kidob egy ilyen telefont. Azt hogy ez a jóslat beválik e, bízzuk a jövóre ;)

 17. Jozsef Varga

  Jozsef Varga

  Hónapja

  Én vidáman nélkülözném az előlapi kamerát. Illetve nem is hiányozna.🤔

 18. Gergely Busák

  Gergely Busák

  Hónapja

  Hole punch Energy Ring-el nagyon király.

 19. Nagyfeju

  Nagyfeju

  Hónapja

  Megmondom őszintén, ez sokkal jobb, mint a notch. Szerintem eléggé ronda, ha valami belóg a képernyőbe. Az viszont nem tetszik, hogy szokás szerint le vannak kerekítve a sarkak! Kicsit nagyobb keret kéne a kijelző köré, vagy nem is tudom... Ha vastagabb lenne a keret, akkor nem is kéne trükközni, mivel elférne a kamera a képernyő felett (mint a mostani 3 éves telefonomon). Remélem, hogy mire elromlik a telefonom, kiadnak valami "hagyományos" formatervű okostelefont (mint amilyenek a 2017 előttiek), mert ha nem, akkor bajban leszek (ilyen rondát biztos nem veszek)!

 20. Péter Varga

  Péter Varga

  Hónapja

  Us🤮

 21. Ara

  Ara

  Hónapja

  nekem a notch-os telefonok jönnek be, mate 20 pro volt a telefonom más fél évig és egyszerűen meg szerettem, most p40 pro van és egyáltalán nem zavar a kapszula alakú kivágás :)

 22. Drenholl

  Drenholl

  Hónapja

  Én azt se bánnám ha szelfikamera se lenne a telefonon. Soha se használom semmire se....

 23. Naruto Lakatos

  Naruto Lakatos

  Hónapja

  Van még ezen mit javítani....

 24. Richard Gargya

  Richard Gargya

  Hónapja

  Többnyire akik nyakraf@szra szelfizgetnek, azok még filterekkel is tele hányják, stb és olyan szemcsés zajos lófütty képeket raknak fel 300 ezres telefonokkal, hogy siralmas. Én félévente dobok egy szelfit a rusnya pofámmal kb de azt is hátsó kamerával, mert miért ne a magasabb minőséggel akkor már. S20 ultra

 25. Norbi Tausz

  Norbi Tausz

  Hónapja

  Helló! Szerintem sima furt kijelző jó. Nem nagy, nem zavaró mint egy notch, nincs mechanika ami eromoljon. Ez a rejtett kamera téma max valami hasonló verzióban, mint amit az Oneplus csinált a hátlapján eltüntető kamera témával lesz majd jó. Bár hogy kivitelezhető e jobban mint ez a ZTE verzió, azt a szakik tudják. De valami hasonló lesz.

 26. baky0206

  baky0206

  Hónapja

  Ez innováció? Oké, jó dolog, de szerintem ez nem innováció..

 27. JOk3R PLAY

  JOk3R PLAY

  Hónapja

  Szia Laci. Sziasztok. Telefon váltás előtt állok és a Motorola moto edge s és a oneplus 7 pro között vacilálok. Az lenne a kérdésem te/ti mit ajánlassz? (Tudom nem a videóhoz kapcsolódik de gondoltam megkérdem)

  • JOk3R PLAY

   JOk3R PLAY

   Hónapja

   Köszönöm szépen

  • Tech2.hu

   Tech2.hu

   Hónapja

   Szia, csak a OnePlussal van tapasztalatom, ami abszolút pozitív. Nem tudom milyen a Moto.

 28. Kristóf Kolonits

  Kristóf Kolonits

  Hónapja

  Nekem Samsung Galaxy A20e-m van, és ennek a kamera megoldása szerintem tökéletes. (Bár a képernyő lehetne nagyobb)

 29. Rókácska

  Rókácska

  Hónapja

  3:57 Ugyanolyan fejhallgatóm van :D Egyébként nagyon brutális, hogy ma már itt tart a technológia! Nekem a pop up kamerák tetszenek a legjobban, mert azzal tuti nem tudnak lefigyelni xD

 30. Laposföld-tagadó

  Laposföld-tagadó

  Hónapja

  Az az érzésem, hogy egy nem létező problémára sikerült megoldást találni ezzel a kamerával 😀

 31. Gregori

  Gregori

  Hónapja

  Szerintem az lenne majd az igaz, telefonok meg laptopok estén is, ha a képernyő közepén lenne ez a bizonyos rejtett kamera, hisz így videóhvásoknál is lehetne szemkontatkust létesíteni, meg szelfizni is könnyebb lenne kicsit.

 32. Tamás László

  Tamás László

  Hónapja

  Az asztalnál űlve milyen kamerávar rögzítetted magad? Eléggé homályosnak tűnt az összkép és minha a 30 fps sem lenne meg.

 33. Security Google Assistant

  Security Google Assistant

  Hónapja

  ZTE AXON 20 kijelző alatti kamera. Samsung Infinity O. A világ halad a 100% kijelző felé Az iPhone 2017 ben lemaradt. Lassan 4 éve ugyan azt adja el csak most sima az oldalán a keret .. Ez újítás az kell !!!

 34. Szűcs Lajos

  Szűcs Lajos

  Hónapja

  kérem vissza a kávát... 3 mm-en elfér minden kamera és szenzor normálisan és spec. engem nem zavarna... egyébként a pop up a nyerő nálam ami most van... csak az a fránya közelségérzékelő működne normálisan...

 35. Telefonja Bence

  Telefonja Bence

  Hónapja

  Én a szikszalag a kamerán

 36. SuperBarnus

  SuperBarnus

  Hónapja

  Olyan minőség sose lesz, mintha nem lenne a kamera szenzor előtt egy plusz üveg vagy "kijelző"réteg. Igaz, hogy ma már egész jó képeket lehet a mai mobilokkal készíteni pl még ablakon keresztül is, de azért az mindig befolyásolni fogja, ha teszünk elé egy plusz réteget.

 37. The silent killer [hun]

  The silent killer [hun]

  Hónapja

  (Lenne egy olyan kérdésem hogy) Van egy samsung galaxy a40-em De mikor fel rakom töltőre azt írja ki hogy: Ellenőrzze a töltő csatlakozását! .... ha pedig egy kicsit szórakozok azzal hogy le és vissza rakom töltőre, akkor rendesen tölt. Eg mitöl lehet. Előre is köszi a válaszod. :)

 38. SaphyraHUN

  SaphyraHUN

  Hónapja

  Ha már választani kell, hogy hol legyen előlapi kamera, akkor én a nagyobb kávára szavazok. Fél centi sáv a telefon tetején nem is zavaró, ha meg döntve van a telefon, van hol fogni :D

 39. So SimPle

  So SimPle

  Hónapja

  Szerintem úgy 1-2 éven belül elérné a mostani selfi kamerákat. És hogy mire esküszöm? A Touch ID-ra 😁🤣🤣 arra esküszöm 😂

 40. Kristóf Nagy

  Kristóf Nagy

  Hónapja

  Te melyik telefont választanád youtube meg netflix nézrésre, samsung a72 vagy s20 fe?

  • Te Kenyér

   Te Kenyér

   Hónapja

   Jah meg jó a hang benne

  • Te Kenyér

   Te Kenyér

   Hónapja

   Amelyik nagyobb és tovább bírja az aksit :D

 41. Dávid Varga

  Dávid Varga

  Hónapja

  Nem értem mi értelme ennek a kamerasdinak... ha törik a kijelző akkor így a kamera is használhatatlan lesz, nekem a nincs bajom egyik megoldással sem, de egy ZTE először inkább erősítse a telefonjait és majd aztán gondolkozzon ilyenen, nem rossz de az Apple, Samsung biztos nem adott volna ki egy ilyet a keze alól, software-sen is meg lehetett volna oldani, pl, ha kamera appban van akkor ne lehessen lehúzni stb. Ez egy elsietett készülék!

 42. Milán

  Milán

  Hónapja

  Szia laci ha a kamerát nézzük akkor szerited melyik a jobb Huawei p30 pro vagy a Samsung galaxy a72

 43. Darentes

  Darentes

  Hónapja

  Szerintem a popup megoldással nincs probléma, nekem bevált, és ezt a "teljes képernyős" élményt már közel 1 éve használom. Ha véletlen valami probléma lenne vele, akkor ott a szervíz.

 44. Just an Element

  Just an Element

  Hónapja

  Mindegy csak az az ízléstelen notch tűnjön már el, istenem aki kitalálta...

 45. Tamás Belovai

  Tamás Belovai

  Hónapja

  Hitvány az egész ZTE! Örülök, hogy magyarban nem árusítják ezeket a szemétbe való vackokat, elsőkézből tudom miről beszélek. Tele van gyári hibával...

 46. gamingchanel hun

  gamingchanel hun

  Hónapja

  A facebook megint tönkre ment lètre hoztam a tegnap azota semit sem csináltam rajta igazoltam magamat és teljesen le tiltot tudsz segiteni ?

 47. Alpha010483

  Alpha010483

  Hónapja

  Nekem abszolút nem hiányozna az előlapi szenzor, ha nem lenne. Előtte is megvoltam nélkül (a nyomógombos korszakban), most is meglennék. CSAK NE LÓGJON BELE SEMMI A CoD Mobile-baaaaa!!! XD Gamer name: ZsömyHUN ;)

 48. Renátó Sárközi

  Renátó Sárközi

  Hónapja

  Saját felhasználásimat elnézve, engem nem izgat az előlapi kamera minősége. Az a lényeg, hogy mondjuk online órákon látható legyek és kész. Selfizni egyáltalán nem szoktam, sőt, nem is vagyok fényképes típus, vagyis, egy telefon vásárlása esetén nem veszem figyelembe a kamera minőségét, mert az engem nem érdekel. Legyen jó a kijelzője, bírja az aksija és legyen erős, nálam csak ezeket a szempontok

 49. Róbert Veszelka

  Róbert Veszelka

  Hónapja

  Én személy szerint a popup kamerát tartom a legjobb megoldásnak, ám nem véletlenül nem ez lett a sztenderd a gyártók köreiben. De ezt a nem véletlent hadilábon álló érvekkel hárítják mindig. Annak örülök, hogy még mindig vannak naprakész hardverrel szerelt ilyen mobilok, én másra nem is igazán pályázok a jövőben sem.

 50. Roland Visi

  Roland Visi

  Hónapja

  Jó nekem az a kis lukacska a kijelzőben (s20) 🙄🙄 ez már csak kényelem 😄

 51. Dániel Nagy

  Dániel Nagy

  Hónapja

  De egyébként szép munka!!

 52. Dániel Nagy

  Dániel Nagy

  Hónapja

  Én az átfordulóst preferálom, igaz ezek mozgó alkatrészek de aki nagyon ritkán vagy inkább semennyire nem szelfiznek azoknak ezzel nem lesz gondja

 53. reTECH

  reTECH

  Hónapja

  Nem kell, notch, pop-up, vagy átfordulás, csak a hátlapra egy kijelző

 54. András Gábriel

  András Gábriel

  Hónapja

  Nekem egy vízcsepp notchos telefonom van, és ezt a megoldást azóta nem kedvelem mióta elkezdett beszűrődni a por az előlapi kamerába. (Most már csak elég rossz minőségi képeket tudok készíteni a szelfikamerával.)

 55. T K

  T K

  Hónapja

  Nagyon ritkán selfizek. Nekem megfelelne, ha jobb lenne a kamerakép.

 56. Bálint Kocsis

  Bálint Kocsis

  Hónapja

  Idejet sem tudom mikor hasznaltam utoljara a selfie kamerat, szerintem siman ki lehetne hagyni...

 57. Török Sandor

  Török Sandor

  Hónapja

  Szia Laci... én örülök ennek a megoldásnak hiszen egyáltalán nem használom az előlapi kamerát...de ez szerintem soha nem lesz tökéletes és azon múlik hogy milyen szoftver fogja feldolgozni a képet és ha jó lesz a végeredmény ezért lesz...de én tőlem ezt a kamerát el is hagyhatnák.. nálam vásárlásnál biztos hogy nem lesz ez szempont...ill nem csak azert hogy nem látszik és nem azért hogy milyen képet csinál

 58. Pista Erős

  Pista Erős

  Hónapja

  Én személy szerint nem támogatom a hajlítható illetve a rejtett kamerás telefonokat. Szerintem ezek már csak az unalom szüleményei, nincs sok értelme...

 59. Márton Kiss

  Márton Kiss

  Hónapja

  Érdekes videó lett, bár engem érdekelt volna mélyebben a technológiai háttere. Laci kérdésére válaszolva: Nekem a vízcsepp noch teljesen megfelelő megoldás. Ha tényleg szeretném, hogy csak a kijelző legyen elől, akkor nekem a hátlapi kisméretű másodlagos kijelzők viszik a prímet. Ez megspékelve a mostani fejlett algoritmusokkal, amik fölismerik a témát, autokorrigálják a képet, nem is kell nagyon állítgatnod semmit ha lősz egy képet.

 60. Péter Dajka

  Péter Dajka

  Hónapja

  Hetente pár alkalommal beszélgetünk messengeren keresztül sógorommal (kamionba ül, teló a tartóban). Neki S10-e van, nekem V30-am. Amilyen szinten butítja a messenger a képet észre se lehetne venni, ha valamelyikőnek képernyő alatt lenne a kamera se lehetne észrevenni...

 61. Zetor Úr

  Zetor Úr

  Hónapja

  Én annak örülnék, ha mondjuk a xiaomi kitalálná azt, hogy egy weblapon saját magad összeállíthatnál egy olyan készüléket amire szükséged van. Ők pedig legyártják... Mondjuk ehhez az kéne, hogy viszonylag kompatibilisek legyenek egymással az alkatrészek. Szerintem sokkal olcsóbb telefonokat lehetne gyártani nem legalja minőségben ha egyes dolgokat kihagynának belőle... vagy legalábbis számomra, vagy sokak számára felesleges dolgokat, amik elméletileg drágábbá teszik a készülékeket. Ezzel a ZTE-vel meg szerintem nincs semmi baj... ha a szefi kameráját nem nézzük, 99%-mab ugyan az mint az Axon 11

 62. Dawn Light

  Dawn Light

  Hónapja

  4:16 Titaaaaa🥰

 63. Csanád Csábi

  Csanád Csábi

  Hónapja

  Szerintem hogy ha a kijelző alatti kamera bevált technika lesz akkor utána a hátlapi kamerával lesz ugyan ez. Szerintem!! 5 év múlva meg is lesz valósítva szerintem

 64. Albert György

  Albert György

  Hónapja

  Amióta kijelző alatti ujjlenyomatolvasó van, azóta kijelző alatti kamera is.

 65. Chris Redfield

  Chris Redfield

  Hónapja

  Csak egy szokásos kínai bétafon. Előremutató, meg minden, de semmire sem jó, használhatatlan.

 66. István Szénási

  István Szénási

  Hónapja

  Kövezzetek meg de engem nem nagyon zavar a notch persze nekem az a71 -en egy kissebb notch van de én személy szerint eltudnám viselni akár mikor.

 67. Ádám kreuch

  Ádám kreuch

  Hónapja

  Nekem a bal sarokba tolt kameralyuk abszolút bejövős. Sőt, a notchot is bírom.

 68. István Vígh

  István Vígh

  Hónapja

  Nekem nagyon tetszik, mivel sosem használom a szelfi kamerát, tőlem ki is maradhatott volna a telefonomból. Egy szépség hibával kevesebb !

 69. Fuelemuele

  Fuelemuele

  Hónapja

  zalai futbalszurkolók telefonja :)

 70. aimka321

  aimka321

  Hónapja

  Véégre! Annyira zavaró, hogy el van rontva egy szép nagy kijelző azzal az istenverte selfie kamerával. Ennél már csak az a zavaróbb, hogy a telefon hátuljára 86 kamerát raknak.. Hát olyan rondák azok a kamera szigetek nem? OnePlus 7-et akartam volna Pop-Up kamerával, meg a hátulja is viszonylag szép.. Erre nem lehet kapni 🤦😅

 71. PLTEAM Gameplay

  PLTEAM Gameplay

  Hónapja

  nekem olyan gondolatom van hogy ha a hátsó kamerát használod akkor az megy... de ha az elsöt akarad a hátso kinyilik magadfele.....

 72. Hollerith

  Hollerith

  Hónapja

  Zte? Léteznek még ezek szerint.. Blade-m volt ezelőtt kb 10-12? éve..

 73. Blézer Balázs

  Blézer Balázs

  Hónapja

  A kavakra :D eskuszom, hogy a kavakra eskuszom :D ezert nem tudom, hogy i8 Plusrol hova a halalba valtsak😪

  • Hun Honcraft

   Hun Honcraft

   Hónapja

   Hát egyenlőre az iPhone SE 2020 az opció vagy a Sony telefonjai Azokon is ott van a káva,de közel se akkora,mint a régebbi iPhone-kon

 74. András Farsang

  András Farsang

  Hónapja

  Nekem a pop-up megoldás az ideális, mert szinte alig használom az előlapi kamerát :D

 75. Fabio Favatti

  Fabio Favatti

  Hónapja

  Nekem a notchal nincs bajom mert úgy használom hogy szoftveresen levágatom a kép tetejét és ott csak iconok, idő és akksi infó van. Teljesen boldog vagyok a Huawei mate 20 pro mal így.

 76. Pázmándi Péter

  Pázmándi Péter

  Hónapja

  Megint jó videó lett, csak gratulálni tudok!

 77. Sándor Kovács

  Sándor Kovács

  Hónapja

  Úgy nem lehetne megoldni azt ,hogy amikor lehúzzuk felülről az érgesítés sávot ,akkor a kamera alatt kezdődjön az egész "fehér része"? Akkor nem zavarná a kamerát ha nem lógna bele,mennyire érthető?😀

 78. Sándor Baranyi

  Sándor Baranyi

  Hónapja

  Alul akkora káva van hogy elférne egy kamera is akár, ha ebből indulunk ki akkor paraszt vakítás.. de maga az ötlet ahogy megoldották a kamerát az LCD alatt *5. Van mit fejleszteni, de ha már teljes kijelzőt akarnak akkor alul is hagyják el a kávát mert ez így elég furán néz ki 😀 Nekem ez a véleményem erről. Szép összefoglaló volt mint mindig Laci!

  • Hun Honcraft

   Hun Honcraft

   27 napja

   Ennek a készüléknek az volt a lényege, hogy megmutassa, hogy van ilyen technológia, a többi elemre csak annyi energiát fordítottak, hogy azért egy okostelefon legyen, és ne egy kalap szar az árához képest :D

 79. Herczenik Kristóf

  Herczenik Kristóf

  Hónapja

  Nekem 1 hónapja lett kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasóval rendelkező telefonom. Nekem a régi külön lévő sokkal jobban tetszett. Meg lehet szokni, de nekem hiányzik a régi.

 80. Gergely Antal

  Gergely Antal

  Hónapja

  Szia! Mikor lesz Mi Band 6 teszt?

 81. hofferernoke

  hofferernoke

  Hónapja

  Szerintem a gyártók úgy oldhatnák meg ezt a problémát, hogy az aktuális modelleket kiadhatnák szelfikamera-mentes változatban is, biztos lenne rá kereslet. Főleg, ha a kispórolt kamera árát levonnák a vételárból is. Én sokkal jobban örülnék az S10-esemnek, ha nem csúfoskodna a kijelzőn a lyuk, amit kb kétszer használtam. És azzal sem kellene küzdenem, amikor véletlenül fordítom át selfie üzemmódra valami beállítás keresése közben.

 82. Kovács Péter

  Kovács Péter

  Hónapja

  Pop up kamera, évente 3x hivom elő, teljes kijelző, és hibátlan szelfi kamera ha kell, Poco F2 Pro :)

 83. Máté Szeifert

  Máté Szeifert

  Hónapja

  Szerintem a legjobb az a káva felül😉 nem rondít semmi a kijelzőbe, nincs mozgó alkatrész, és a kamera mellett egyéb dolgok is elférnek (visszajelzö led, szenzor, vaku, stb) :)

 84. Szabo Lászlo

  Szabo Lászlo

  Hónapja

  Érdekesnek érdekes. Év végére biztosan lesz olyan cég amelyik tökéletesíti.(szerintem) Ötletnek nagyon jó. Nekem a képernyőbe épített megoldás az ami jó. Kényelmes,nem zavaró. Köszi a videót!!

 85. Vezér Trójai

  Vezér Trójai

  Hónapja

  Honnan tudja a szivárogtató, hogy más cégek is ilyen telefonokat fognak kiadni?🤔

  • Tech2.hu

   Tech2.hu

   Hónapja

   Vannak emberek, akik direktben keresik őket, hogy átadjanak infókat, de lehet, hogy vannak cégközeli kapcsolatai.

 86. Vezér Trójai

  Vezér Trójai

  Hónapja

  Értem én, hogy fejlődnie kell a technológiának, de szerintem nem erre kéne pazarolni a kutatási kapacitást illetve a pénzt!

  • Tech2.hu

   Tech2.hu

   Hónapja

   Szerinted mire kéne?

 87. DJ Zoltan Toth

  DJ Zoltan Toth

  Hónapja

  Ez egy szar telefon

 88. DJ Zoltan Toth

  DJ Zoltan Toth

  Hónapja

  Xiaomi 9t a király ha vízben is megoldható nejlon vagy celukszal

 89. Szabo Lászlo

  Szabo Lászlo

  Hónapja

  Waoooo

 90. STOFY

  STOFY

  Hónapja

  a pop up a legjobby leg elegánsabb mondja szerintem

 91. Mátyás Csiszár

  Mátyás Csiszár

  Hónapja

  Én annak örülnék ha lennének középkategóriás telefonok szelfi kamera nélkül. (Számomra teljesen fölösleges a szelfi kamera, talán 5 év alatt 4 szer használtam elenyésző dolgokhoz. Ha valaki tud olyan telefont amin nincs szelfi kamera annak szívesen várom a kommentjeit)

 92. András Heidekker

  András Heidekker

  Hónapja

  aha.. hát ezek ilyen harmadik világ-béli problémák ugye? ... de ha már szembe kamera: azt sokkal fontosabbnak tartanám megoldani, hogy a szelfikamerák beépítése olyan szögben álljon a készülék frontján, hogy a telefont kényelmesen lehessen tartani videobeszélgetésekkor - hiyzen az elsődleges és hasznosabb funkciójuk ez lenne a szelfikameráknak, nem? jelenleg ha videotelefonálok, a féltéglát majdhogynem lefelé kell tartanom, hogy a rólam közölt képen ne csak a homlokom látsszon.

 93. astra show

  astra show

  Hónapja

  Ez a telefon is bizonyítja hogy a "nagyok" tesztelnek a kisebb cégeken, vagyis majd jön a Samsung amiben jobb lesz ez a kamera 😅

 94. István Nagy

  István Nagy

  Hónapja

  Én a selfi kamera nélküli mobilt szeretném!

 95. The Bandi

  The Bandi

  Hónapja

  3 év szerintem mire eljut egy jó szintre. Szerintem a legjobb megoldás egyelőre a kamera a kijelzőbe vágva. Nekem speciel egyáltalán nem zavaró.

 96. Balázs

  Balázs

  Hónapja

  Szia, Laci! Szerinted melyik az a képernyőátló, ahol majd megállnak a gyártók. 4 éve a 5,5"-os kijelzőt még hatalmasnak tartottuk, ma meg már 6,92" telefonok kerülnek piacra.

 97. dzsi2006

  dzsi2006

  Hónapja

  A Mi Mix 3 féle manuális szétcsúsztatós megoldás kimaradt a felsorolásból. Sztem a legjobb megoldás. Mivel nagyon ritkán használom az előlapi kamerát, nem annyira érdekel, hogy mennyit bír, bár a Xiaomi esküszik rá (több mint 1 éve megvan és makulátlanul működik) Azon felül manuális, vagyis senki sem tud kukkolni 😃. Plusz pont

 98. Gyula Krisztián Kolozsi

  Gyula Krisztián Kolozsi

  Hónapja

  Nem igazán tetszik ez a technika lassan már a tapétában is rejtett kamera lesz..... nyílván nem holnap...

 99. drifterHUN

  drifterHUN

  Hónapja

  Jelenleg én a notch megoldást részesítem előnyben(Oneplus 6), de szívesen kipróbálnék egy hole punch-os telefont is(Oneplus 9 pro, vagy hasonló), mennyire másabb a használata, illetve hogy furcsább lenne-e hosszabb távon a notch-hoz képest. Szerintem a kijelző alá épített megoldásnak egy 3-5 év biztos hogy kell, ahhoz hogy a jelenlegi selfie kamerák képminőségét hozzák.

 100. Levente Krápecz

  Levente Krápecz

  Hónapja

  Szia Laci! Szerinted megérné Huawei Mate 20-ról ami elöl hátul össze van törve iphone 12re vagy minire váltani, vagy maradjak inkább az android vonalon?

  • Levente Krápecz

   Levente Krápecz

   Hónapja

   Hát az ios rendszer nagyon tetszik, a családban is van iphone és imádom. De inkább a kamerától meg az aksitól félek.

  • Tech2.hu

   Tech2.hu

   Hónapja

   Szia, én a videóimmal irányt próbálok mutatni, illetve hogy megismerhessétek valamilyen szinten a készüléket a vásárlás előtt, de hogy Mate 20-ról váltsál-e iPhone-ra, annak a te döntésednek kell lennie, hogy neked bejön-e a rendszer, meg tudod-e szokni, ilyenek.

Következő